Verbonden aan Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu

Tijdens de KSR-stage in Lugny, afgelopen april, heeft Bart ‘keppan’ gedaan. Dmv. keppan te doen, verbind je je aan de gedragsregels van onze stijl. Er waren deze keer veel studenten voor dit ritueel, dus het gaat goed met de stijl.

De stage duurde 3 volle dagen, waarbij alle kata’s tot in detail werden voorgedaan door Nobotoshi Sensei, de oudste zoon van Otake Sensei. Er was een goeie sfeer en er waren studenten uit oa. Engeland, Roemenië, België, Nederland en natuurlijk Frankrijk, dus er was ook voldoende tijd om de taalvaardigheid weer eens wat op te vijzelen. Na het voordoen van een kata trainden we deze en Nobotoshi Sensei probeerde dan zo goed en zo kwaad als het kon, te controleren. Voor persoonlijke aandacht waren er wat teveel deelnemers, dus je moest vooral zelf goed opletten als hij uitleg gaf. Dat maakte het de moeite waard, alsmede dat ook het trainen met andere zwaardvechters dan die uit je eigen dojo erg goed is. Sommige houden er merkwaardige gewoontes op na en dat vinden ze natuurlijk ook van ons.

We waren met een klein maar gezellig groepje; Marijke, Bart, Bo, Rudy en ondergetekende en we werden op de laatste gezamenlijke avond uitgenodigd om met Nobotoshi Sensei uit eten te gaan in een grappig restaurant, waar de bediening wat chaotisch verliep, het eten fantastisch was voor de redelijke prijs. Alleen Bo had graag wat grotere hoeveelheden gezien en daarmee had hij zeker een punt.

tekst en beeld: studiohuibvanwersch

Leave a Comment

Your email address will not be published.