Leraren

O’Sensei was de eerste aikidoleraar; Bij Aikinokawa wordt lesgegeven door verschillende leraren die elkaar op de mat hebben leren kennen. Uit het plezier in aikido op de mat is een vriendschap ontstaan. We volgen niet één specifieke stroming of sensei (Japans voor leraar), maar willen zoveel mogelijk van veel verschillende mensen leren. Uiteraard volgen onze leraren de gedragsregels van NOC/NSF. Hieronder vind je een beschrijving van de mensen die les geven in onze dojo.

Bart Brolsma

Bart is in 2000 begonnen met aikido bij Simon Deering. In 2005 heeft hij zijn zwarte band behaald, en in 2022 zijn 4e dan. Na vaker geholpen te hebben met de kinderklas, verzorgt Bart nu de juniorenlessen op vrijdagavond met veel plezier.

Bart heeft vooral veel plezier met aikido, is met contact op zoek naar de grenzen van balansverstoringen en is officieel  Aikidoleraar niveau 3.

Gertjan van Dijk

Lokatie: Aikinokawa in Hoofddorp

Na ruim een jaar karate te hebben gedaan, is Gertjan in 1979 met aikido begonnen bij Pierre Geraedts in Nijmegen en Gennep. Pierre is altijd zijn leraar gebleven maar daarnaast heeft Gertjan ook veel geleerd van Japanse leraren als Tamura en Sugano. In 1983 is Gertjan voor een jaar naar Japan gegaan om daar te trainen, te studeren en het land te leren kennen. Terug in Nederland heeft hij bij de aikidosectie van de JBN de lerarenopleiding gevolgd. Samen met wijlen Michel Goris is hij begin jaren negentig de school in Nijmegen gaan leiden, tot hij in 1995 naar Haarlem verhuisde. In Haarlem heeft hij bij de school van Simon Deering les gegeven en getraind en daarnaast heeft hij enkele jaren een eigen school gehad. En nu dus aikidovereniging Aikinokawa.

Aikido is Gertjan vanaf het eerste moment dat hij ermee geconfronteerd werd in zijn bloed gaan zitten en het is er nooit meer uitgegaan. Tot zijn grote genoegen overigens want samen aikido trainen is het inspirerendste en leukste wat er is.

Quirijn Duchatteau

Quirijn is in 1990 met aikido begonnen en hij heeft in 2000 zijn zwarte band gehaald, sinds 2024 heeft hij de  4e dan. Hij is een leerling van Simon Deering en Erik Louw. Hij verzorgt de lessen op donderdag in de dojo in Hoofddorp.

Johanneke Duchatteau-Bloem

Johanneke is in 1994 begonnen met aikido bij Simon Deering. Ze heeft kortere of langere tijd bij diverse andere sensei getraind (Erik Louw, Piet Lagerwaard, Gertjan van Dijk, Clyde Takegushi), maar altijd met de dojo van Simon als thuisbasis. In zijn dojo heeft ze in 1998 de kinderklas opgericht, iets wat ze bij Aikinokawa met veel plezier voortzet. In 2001 haalde zij haar eerste dan (zwarte band) en in 2024 haalde zij haar 5e dan. Het mooiste aan aikido vindt zij dat je nooit hoeft te stoppen met leren, dat altijd kunt blijven ontwikkelen. Elke ontmoeting op de mat is een nieuw gesprek en elke ontmoeting kan iets nieuws opleveren of je nu met een beginner of een gevorderde traint, of met een oud of een jong iemand. Aikido is daardoor nooit saai en je kunt er altijd plezier aan beleven. Johanneke is officieel Aikidoleraar niveau 3.

Ivar Siccama

Ivar zette zijn eerste taisabaki in 1992 in Geneve. Hij was meteen onder de indruk van de elegantie van aikido. In Amsterdam werd Erik Louw zijn leraar en in zijn dojo heeft hij later zelf ook lesgegeven.

Ivar is gefascineerd door de technieken en heeft er veel plezier in die steeds verder te ontdekken. Ivar behaalde in 2024 zijn 5e dan en is officieel Aikidoleraar niveau 3.

Pieter van der Wolk

Pieter behaalde in 2008 zijn zwarte band en heeft sinds 2014 de 2e dan.