Seminar in Amsterdam

Met Halloween net achter de rug kwam alweer een grotere groep dan de laatste keer zondagmiddag naar Chu-Shin dojo om samen te trainen. Vrijwel iedereen kreeg in de ‘Omote’ een nieuwe kata om de volgende periode mee aan de slag te kunnen.

Een nieuwe kata leren

Marcel en Thomas openden de gezamenlijke stage met een oefening om de timing te trainen en te voorkomen dat je te veel routinematig de bewegingen van de kata afloopt. Het tempo onverwacht wisselen is een goeie en ook leuke check om te zien of je tegenstander niet te vroeg ( of te laat ) reageert. Daarna was er ruimschoots tijd voor individuele aandacht, waarbij de herinneringen aan alle voorgaande stages nog steeds van grote hulp zijn.

Jacob uit Letland trainde al Katori in de dojo van Denis Ugriomov en woont sinds kort in Nederland. Hij was verrast dat hij meteen en zo dichtbij een plek vond om Katori te trainen. Op bovenstaande foto is er oa. aandacht voor de positie van de linkerhand in relatie tot zijn functie in de eerste kata. De zaal was gevuld met enthousiaste zwaardvechters van alle leeftijden uit Haarlem en Amsterdam en het werkte enthousiasmerend om weer nieuwe gezichten te zien.

O-kasumi

Terwijl buiten de regen met bakken naar beneden donderde werd er binnen serieus getraind. De wisselwerking tussen onze verschillende dojo’s zorgde voor veel overleg, verrassende inzichten en mooie trainingsmomenten.

Max in Gyaku Ino Kamai – 2e kata Kirikomi

Katori Shinto Ryu is machtig mooi om te leren. Geïnteresseerd ?
Kijk hier verder

© words&pictures by studiohuibvanwersch.com

Nieuwe locatie: Bos en Vaartschool

De kogel is door de kerk: We zijn verhuisd naar de Bos en Vaartschool (Florapark 14).! Ongeveer de eerste week van de vakantie kregen we te horen dat we uit de Oosterhoutlaan moesten vertrekken. Het zou verbouwd worden en precies op de plek waar onze matten lagen zou een fintessruimte bij de zaal komen: Geen ruimte meer voor onze matten…

Het was vrij plotseling allemaal (contract met de administratieve verhuurder was al getekend), maar we konden gelukkig bij een goed alternatief terecht: De Bos en Vaartschool heeft:

  • Voldoende gratis parkeerplekken op het schoolterrein;
  • Genoeg ruimte voor de matten;
  • Beschikbaar op ‘onze’ tijden.

We hopen iedereen snel weer te zien!

Seminar Katori Shinto Ryu

We zijn verheugd Malte Stokhof te ontvangen voor zijn seminar op 14 juli as.
Malte reisde tientallen malen naar Shinbukan in Japan om zich aldaar te verdiepen in Katori Shinto Ryu en vergaarde een schat aan informatie.
Wanneer je nog nooit van Katori Shinto Ryu gehoord hebt en het je interesseert, is dit een goed moment om eens vrijblijvend te komen kijken op de Oosterhoutlaan.

Verbonden aan Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu

Tijdens de KSR-stage in Lugny, afgelopen april, heeft Bart ‘keppan’ gedaan. Dmv. keppan te doen, verbind je je aan de gedragsregels van onze stijl. Er waren deze keer veel studenten voor dit ritueel, dus het gaat goed met de stijl.

De stage duurde 3 volle dagen, waarbij alle kata’s tot in detail werden voorgedaan door Nobotoshi Sensei, de oudste zoon van Otake Sensei. Er was een goeie sfeer en er waren studenten uit oa. Engeland, Roemenië, België, Nederland en natuurlijk Frankrijk, dus er was ook voldoende tijd om de taalvaardigheid weer eens wat op te vijzelen. Na het voordoen van een kata trainden we deze en Nobotoshi Sensei probeerde dan zo goed en zo kwaad als het kon, te controleren. Voor persoonlijke aandacht waren er wat teveel deelnemers, dus je moest vooral zelf goed opletten als hij uitleg gaf. Dat maakte het de moeite waard, alsmede dat ook het trainen met andere zwaardvechters dan die uit je eigen dojo erg goed is. Sommige houden er merkwaardige gewoontes op na en dat vinden ze natuurlijk ook van ons.

We waren met een klein maar gezellig groepje; Marijke, Bart, Bo, Rudy en ondergetekende en we werden op de laatste gezamenlijke avond uitgenodigd om met Nobotoshi Sensei uit eten te gaan in een grappig restaurant, waar de bediening wat chaotisch verliep, het eten fantastisch was voor de redelijke prijs. Alleen Bo had graag wat grotere hoeveelheden gezien en daarmee had hij zeker een punt.

tekst en beeld: studiohuibvanwersch

Yuwakai Lenteschool bij Aikinokawa!

Vrijdagavond 5 april start de Yuwakai Lentestage in Haarlem, al tijdens onze juniorenles! Deze les zal gegeven worden door Erik Louw. Alle tijden:

  • Vrijdag 5 april 2019 : 19.00 – 21.00: Erik Louw
  • Zaterdag 6 april 2019 : 10.30 – 12.30: Erik Louw
  • Zaterdag 6 april 2019 : 12.30 – 13.00: Proefexamens / Uitreiking
  • Zaterdag 6 april 2019 : 13.30 – 17.00: Dojo specifieke lessen
  • Zondag 7 april 2019 : 10.30 – 12.30: Erik Louw
  • Zondag 7 april 2019 : 12.30 – 13.00: Proefexamens / Uitreiking
  • Zondag 7 april 2019 : 13.30 – 17.00: Dojo specifieke lessen

De lessen van Erik zijn 20 Euro per avond/ochtend, passe partout kost 50 Euro (pinnen mogelijk). De Dojo specifieke lessen zijn gratis!

Erik Louw Sensei op bezoek

Huib van Wersch was al begonnen om met ons de houdingen te oefenen voor KSR, maar nu werden dan de puntjes op de i gezet. Erik Louw Sensei heeft vandaag, als onze eerste gastleraar, eerst een uur aikido gegeven en daarna zijn we veel maki-uchi’s gaan doen en zijn we onze kamae gaan aanscherpen!!

Aikinokawa bij Stedelijk Gymnasium Haarlem


Aikinokawa geeft de verbreding ‘Aikido’ aan de brugklassers van het Stedelijk Gymnasium Haarlem. Hierbij wordt aan een groep van ongeveer 30 kinderen 8 weken lang iedere woensdag een les aikido verzorgd. De leerlingen hebben de vrijwillige keuze om een extra onderwerp te volgen (fotografie, striptekenen of … aikido!).

Met een aantal docenten van onze vereniging Aikinokawa zorgen wij ervoor dat er continuïteit is en voldoende begeleiding. De kinderen leren wat basisaspecten van aikido.