Katori Shinto Ryu


Iizasa Choisai Ienao ( 1386 – 1488 ), grondlegger van Tenshin Katori Shinto Ryu

Traditioneel Japans Zwaardvechten olv. Erik Louw Sensei.

Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu (TKSR) is één van de oudste nog  bestaande krijgssystemen in Japan. Het is een compleet systeem  zoals dat in de middeleeuwen en in de eeuwen daarna werd onderwezen. De school geldt in  Japan als een “Intangible Cultural Asset”. De lessen zijn traditioneel van opzet. Het is belangrijk dat je regelmatig en met  aandacht traint en de aanwijzingen van de leraar tot in detail  opvolgt. Aikidojo Amsterdam heeft een directe relatie met de Shinbukan  dojo in Narita, van onze leraar Risuke Ōtake. Ōtake Sensei is de huidige Shihan (hoofdleraar) van TKSR, en geldt in Japan als een  “Living National Treasure”.

foto: studiohuibvanwersch

In zijn laatste boek ‘Strategy and the Art of Peace‘, benadrukt Otake Sensei dat het doel van Katori Shinto Ryu het oplossen van conflicten is. We trainen volhardend om het vermogen te ontwikkelen uiteindelijk oplossingen te kunnen vinden zonder gewelddadige confrontatie. Door de volharding hierin ‘ontwaakt’ als vanzelf het concept van ‘katsujin-enken’, het ‘Vervullende en Levengevende Zwaard’ ; ‘The Art of War is the Art of Peace’ is dan realiteit en niet alleen theorie.

Katori Shinto Ryu training vraagt dus om een serieuze instelling en is geschikt voor volwassenen en tieners vanaf ongeveer 15 jaar.
Training: iedere vrijdagavond 21.00-22.00 uur

 foto’s: studiohuibvanwersch.com

Klik hier voor trainingstijden Aikidojo Amsterdam