Seminar in Amsterdam

Met Halloween net achter de rug kwam alweer een grotere groep dan de laatste keer zondagmiddag naar Chu-Shin dojo om samen te trainen. Vrijwel iedereen kreeg in de ‘Omote’ een nieuwe kata om de volgende periode mee aan de slag te kunnen.

Een nieuwe kata leren

Marcel en Thomas openden de gezamenlijke stage met een oefening om de timing te trainen en te voorkomen dat je te veel routinematig de bewegingen van de kata afloopt. Het tempo onverwacht wisselen is een goeie en ook leuke check om te zien of je tegenstander niet te vroeg ( of te laat ) reageert. Daarna was er ruimschoots tijd voor individuele aandacht, waarbij de herinneringen aan alle voorgaande stages nog steeds van grote hulp zijn.

Jacob uit Letland trainde al Katori in de dojo van Denis Ugriomov en woont sinds kort in Nederland. Hij was verrast dat hij meteen en zo dichtbij een plek vond om Katori te trainen. Op bovenstaande foto is er oa. aandacht voor de positie van de linkerhand in relatie tot zijn functie in de eerste kata. De zaal was gevuld met enthousiaste zwaardvechters van alle leeftijden uit Haarlem en Amsterdam en het werkte enthousiasmerend om weer nieuwe gezichten te zien.

O-kasumi

Terwijl buiten de regen met bakken naar beneden donderde werd er binnen serieus getraind. De wisselwerking tussen onze verschillende dojo’s zorgde voor veel overleg, verrassende inzichten en mooie trainingsmomenten.

Max in Gyaku Ino Kamai – 2e kata Kirikomi

Katori Shinto Ryu is machtig mooi om te leren. Geïnteresseerd ?
Kijk hier verder

© words&pictures by studiohuibvanwersch.com

Leave a Comment

Your email address will not be published.